25,06,2006 Tarihinde Çacuklara Yardım Derneği(Çoyder)Başkanı Sefer ÖZDEMİR ile yaptığım kısa röportaj:
Harun CANBAZ:Sayın Başkanım.Şenlik hakkında neler diyeceksiniz.Görüşlerinizi alabilirmiyiz.
Sefer ÖZDEMİR:Çok güzel bir şey.Çocukları ödüllendirmek için yapılan bir şenlik.Eğitimlerini daha iyi sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz yapacağız.Çocukları en iyi olmak için çalışıyoruz.Başarılı olmak için çalışıyoruz.Onları ödüllendiriyoruz.Şenliğimizin amacıda bu.
Harun CANBAZ:Peki bu şenliklerin devamı gelecek mi?ne gibi faaliyetler yapmayı düşününüyorsunuz.Onlardan bize biraz bahsedermisiniz.
Sefer ÖZDEMİR:Şenlikler genelde arkadaşların,gençlerin çocukların önerileri dogrultusunda gelişiyor ve yeni yönler veriliyor.Çekilişleri,eglenceleri akşamları kapalı spor salonunda yapmayı düşünüyoruz ve dahada güzel eğlenceli hale getirmeyi istiyoruz.
Harun CANBAZ:Orta ilçemizin gelişmesi hakkınneler düşünüyorsunuz.Amerika'da olduğunuzdan buradaki haberler hakkında bilginiz varmı bilmiyorum.Çalık şirketi İlçemize bir termik santral kurma projesi var.İlçemizin gelişmesi hakkında neler düşünüyorsunuz.
Sefer ÖZDEMİR:Termik santral hakkında fazla bilgim yok.Termik Santral hakkında kaymakam ve belediye başkanından gerekli bilgileri aldım.İlçemize hayırlı olsun.Hava kirliliğide söz konusu olmasın.Artık teknoloji söz konusu.Getireceği kötü yanlarının yanında iyi yanlarıda var.İşallah yeni yatırımlar gelir.
Harun CANBAZ:Başkanım bana bu kısa röportajı ayırdığınız için teşekküler ediyorum.Orta ve Çoyder hakkında neler diyeceksiniz.Her hangi bir projeniz varmı.Neler demek istersiniz.
Sefer ÖZDEMİR:Memleketimizden gönüllü sen gibi haberciler olduğu için çok mutluyum.Sana başarılar dilerim.Öncelikle Orta halkına köyler ve ksabalardaki halkımıza çok teşekküler ediyorum.Çünkü bu kişiler Çoyderi benimsediler.Eğitimin önemini anladılar.Çocuklarının ne yapabileceklerini gördüler.Tüm Çankırı halkına teşekküler ve minletlerimi sunarım.