Logo tasarım Ahmet GÜLŞEN'e aittir. Yeni logo tasarımını siz yapın Tüm Çankırı Siteleri için ortak araç çubuğunu indirin ve özelleştirerek kullanın. Kurulu bilgisayar sayısı  İnceleyiniz.
| More  Çankırı Araştırmaları Sitesi

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş   2002-2005 Arşiv Sitesi YAZILARIMIZA NASIL RESİM EKLERİZ

En iyi başlangıç Google Destekli Site İçi Özel arama motorudur.

sitene ekle

ÇANKIRI’DA AHİLİĞİN SON DÖNEMİ
Simge  Ahilik haftası her yıl Ekim ayında kutlanıyor, hazırlıkları ise daha önceden planlanıyor. Bu yıl yapılacak kutlamalar daha etkili ve Çankırı'nın ahilik geçmişini sergileyecek şekilde sunulmalıdır.

Ahilik haftası kutlamaları hakkında sizlerin düşünce ve önerileri.

Sel Mağduru  PAKİSTAN bir yardım eli bekliyor

BAĞIŞLARINIZ İÇİN YARDIM KURULUŞLARI (A-Z)
Deniz Feneri Derneği , İHH İnsani Yardım Vakfı , Kimse Yok mu Derneği , Türk Kızılayı , Yeryüzü Doktorları

Nurettin DERELLİ
 Çankırı Araştırmaları [Cansaati.Org] : Gündem/Köşe Yazarları : Nurettin DERELLİ
Mesaj icon Konu: SONU BAŞA BAĞLAMAK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
derelli
Köşe Yazarı
Köşe Yazarı
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı derelli Cevaplabullet Konu: SONU BAŞA BAĞLAMAK
    Gönderim Zamanı: 19.01.2010 Saat 14:14

SONU BAŞA BAĞLAMAK

Üçüncü bin yıl ile birlikte milletler dairesini oluşturan dünyamızda, ülkelerin tarihsel hafızalarını zorlayan büyük değişimler yaşanmakta.

Bu değişim, bütün dünyanın tarım ve sanayi orijinli yapıyı terk ederek bilgi temeline dayalı bilim toplumuna doğru gittiği artık gözlenir olmuştur. Ancak, değişmeyen tek şey ise değişimin kendisidir. Bu değişimi yöneten başoyuncuların arasında neden Çankırı yerini almasın.

Değişim dalgası bütün dünyayı sardığına göre, bilim ve teknolojideki değişimlere bağlı olarak kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasi alanlarda da değişimi kaçınılmaz olacaktır. Bu değişimi sivil organizasyonlar, sivil toplum oluşumları doğru okuyarak kendilerini geliştirme çabalarını sürdürmek durumundadır.

Sivil toplum kuruluşlarına(genel) baktığımızda yönetim uygulamalarımızın ve politika üretme kültümüzün tarihsel derinliği olmasına rağmen bu günün taleplerini karşılamaktan uzak olması ve yöneticilerin pekiyi olmayan uygulamaları nedeniyle yönetime yeni bakış açıları, yeni açılımlar, yeni yönetsel yaklaşımlar, yeni söylem ve yöntemler geliştirilmesini zorunlu hale getirmektedir.

“Hikmet söylemeyen keramet göremezmiş” yani sorunları ve bu sorunların çözümüne dair bu gün söylenecek sözünüz yoksa geleceğe dair projeler ve politikalar üretemeyeceğiniz için gelecek günlerde söz hakkınız olmayabilir.

Zamanın hızla ilerlediği gerçeğinden hareketle, kaybedecek vaktimizin de olmadığı aşikârdır. Bu durumda bana göre federasyonumuzun amacı ve ilkelerine bağlı kalınarak ortaya konan geniş görüşlülük çerçevesinde yapılacak eylem planları ile izlenecek çizgi ötesi strateji ve söylemlerle, referans alınacaksak, gerekli iradenin ortaya bir an önce konulmasının gerekliliğine inanmak gerekir.

18.08.2010 günü akşamı Ankara-Çankırı Dernekler Federasyonu bu bağlamda ilk atağını yapmış görüntüsü ile “Beden Dili” üzerinde yapmış olduğu etkinliğin belgesini vermek üzere güzel bir törenle kutlamasını gerçekleştirmiştir. Sunuları hoş olmuştur. İnsanlarımıza örnek bir davranış gösterisi yapılmıştır. Katılımcıların hepsi gözlemlerime göre mutlu ayrılmışlardır. Bende diğer hemşerilerim gibi mutlu bir şekilde ayrılanlardan birisiyim. Davetlerine ve aktivitelerinde başarılarına teşekkür ediyorum.

Federasyonumuzun bu tip çalışmasını milat olarak kabul ediyorum.  Ve diyorum ki artık çemberi tamamlamak için sonu başa bağlamak lazım. Bu işin başı da biziz, sonu da…

O halde yapılacak iş, prangalarımızdan kurtulup, yükte hafif pahada ağır birikimlerimiz ve deneyimlerimizle dümeni atiye çevirmek için artık yelkenler fora demir alma zamanı, çekin yiğitler kürekleri memleketimizin sularına doğru demek olmalıdır. Yapılan bu etkinlikle sefer başlatılmıştır. Ümidim ve dileğim bu seferin taçlandırılmasıdır. En uzak mesafelere erişenler de yola bir adımla başladıklarına göre, Federasyonumuzun sosyal, kültürel,  siyasi ve yönetsel sorunlarını tespit ederek, çözümler noktasında stratejik yönetimin gereği olarak ortak aklın oluşturulması için katılımcı ve etik yaklaşımlarla toplantı, konferans, eğitim amaçlı panel, seminer, sosyal ve kültürel çalışmalara bir an önce başlaması gerekir.

Bu yazıda düzeltmeler yapılmıştır. Düzenleyen derelli - 23.01.2010 Saat 17:47
IP

Melek Varvar
Köşe Yazarı
Köşe Yazarı
Simge

Gönderilenler: 83
Alıntı Melek Varvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22.01.2010 Saat 20:43

Hocam dediğiniz gibi artık kaybedecek vaktimiz yok. Mevlana ne güzel söylemiş: “Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım.” Çankırı adına yapılan her yenilik bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Federasyonumuzu bu güzel etkinliğinden dolayı kutluyorum. Çağın gereklerine uyup, bize sunduğu fırsatlardan yararlanarak başarıyla sonuçlanan daha nice adımlar atacağız İnşallah…

Melek Varvar
IP

Kısa Yollar
Arama

Çankırı Araştırmaları [Cansaati.Org]

↑ Kod Al Sitene Ekle

Bölümler

Neden Çansaati?
Hakkımızda 
İletişim

Köşe Yazarları
Araştırmalar