Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanlığınca 10 tane okuldaki üyelerine yönelik Büyük Otel’de yemekli istişare toplantısı yaptı.
Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz KOCA’da birde şiir okudu. Toplantıya Türk Eğitim Genel Yöneticilerinden Genel Sekreter Musa AKTAŞ, Genel Mevzuat Sekreteri M.Yaşar DOĞAN, Dış İlişkiler ve Basın Genel Sekreteri Sami ÖZDEMİR, Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ali BAĞDAT, Türk Eğitim Sen İl Başkanı Muttalip KARAMAN Yönetim Kurulu Üyeleri Kemalettin BOZALİ, Cengiz KOCA, Sebahattin ÇALIK, Fatih DİNLEMEZ, Mustafa HATİPOĞLU, Nuh YALÇIN, sendika üyelerinden Atatürk İlköğretim Okulu, 30 Ağustos İlköğretim Okulu, Dr.R.Saydam İlköğretim Okulu, Güneş İlköğretim Okulu, H.Dağlı İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Adnan Menderes İlköğretim Okulu, A.Talat Onay Anaokulu, Şehit Uğur Hiçyılmaz Anaokulu, 125. Yıl Ana Okulunda çalışan öğretmen ve eğitim çalışanları katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Çankırı Şube Başkanı Muttalip KARAMAN yemekli istişare toplantımıza hoş geldiniz diyerek katılımcıları selamladı. Bu üyelerimiz arasındaki istişare toplantımızın birincisi inşallah bu toplantılarımız diğer okul ve kurumlarımızı çağırarak mayıs ayına kadar devam edecektir. Bu defa 10 okulumuz çağırdık. Diğer aylarda da öteki okullarımızla sırasıyla istişareye devam edeceğiz, bütün bu faaliyetler sizlerin sayesinde oluyor Allah hepinizden razı olsun. Çankırı’da Türk Eğitim Sen olarak gitmediğimiz ziyaret etmediğimiz okul bulunmamaktadır. En ücra köşedeki okulumuzu bile ziyarete gittik. Bizler Haftanın 1 günü resmi izinli olup fırsat buldukça okul ve kurumlarımızı ziyarete gidiyoruz. Sorunlu yerlere öncelik veriyoruz. Sendika üyesi arkadaşlarımızın Düğün, Doğum, Hasta ve vefatlarında mümkün olduğunca birebir ziyarete gidiyoruz. Eğer gidemeyecek durumdaysak çiçek göndererek üyelerimize ulaşıyoruz. Türk Eğitim Sen olarak en büyük kazanımlarımız hukuki yollardan yaptığımız başvurular sonunda olmaktadır. Adaletin tecellisini istiyoruz. Okul müdürleri atamalarında inşallah hak eden oturur. En büyük sorunumuz vekâletle yönetilmektir. Keyfi görevlendirmelerin her zaman karşısındayız. Bu konuda da her zaman yargı yolunu seçmiş bulunmaktayız. Eğitim çalışanlarını sendika olarak bir bütün görüyoruz. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Onun için bütün eğitim çalışanları Türk Eğitim Sen’de birleşmeye çağırıyorum dedi.
Daha sonra söz alan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreter Musa AKTAŞ konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. AKTAŞ Türk Eğitim-Sen Türkiye Kamu-Sen ailesinin bir sendikasıdır. Tarihin var olduğu günden bugüne kadar Türk Milletinin asla hiçbir dönemde milli birlik ve bütünlüğümüze saldıran düşmanlar eksik olmamıştır. Hayatımız tarih boyuncu bu emperyal ve bölücü odaklarla mücadeleyle geçmiştir. Adını tarihe altın harflerle yazdıran necip Türk Milleti Tarihte yeri gelmiş yenilmiş yeri gelmiş yenmiş ama yenilmesine rağmen şerefinden, onurundan, yaşam biçiminden ve ülküsünden asla ve asla ödün vermemiştir. Bizim anlayışımızda yılgınlık, bezginlik ve boş vermişlik gibi kavramlar yer almamaktadır. Türk Eğitim-Senli olmamak ayrıcalıktır. Bu sevda farklı bir sevdadır. Bu sevdanın adı Türkiye’dir. Bu sevda Türk Milletidir. İşte bizi diğerlerinden ayıran özellik budur. Saygı değer arkadaşlar biz Türk Eğitim-Sen’iz elbette ki diğer sendikalardan, örgütlerden farklılığımız olacaktır. 1992 yılında yola çıktık ülkenin bölünmez bütünlüğü ve kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için 1992 yılında bir avuç insanla Türkiye Kamu-Sen hareketi başladı. Bugün 400 bin e ulaştık. Türk Eğitim-Sen olarak 155.000 sayısını geçtik. Yetkili ve Türkiye’de de etkili sendikayız. Bunda pay herkesin bundan dolayı hepinize teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. İşte 1992 yılında yola çıktığımızda bir takım temel ilkelerle, birtakım temel amaçlarla ortaya çıkmıştır. Demiştik ki Türk Milletinin Devleti ve Milletiyle bölünmez bütünlüğü için mücadele vereceğiz, milli ve manevi değerle bağlı sendikacılık yapacağız kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarının iyileştirmesi mücadelesini içerisinde etkin rol oynayacağız adam gibi sendikacılık yapacağımızı söyledik. Dün ne söylüyorsak bugünde aynı şeyleri söylemekteyiz. Kesinlikle amaçlarımızdan hedeflerimizde zerre kadar sapma olmamıştır. Bizim bu düşüncelerimizi biz burada ne kadar paylaşıyorsak Diyarbakır’daki arkadaşımız, Edirne’deki arkadaşımız, Ardahan’daki, Siirt deki, Tunceli’deki İstanbul’daki Türkiye Kamu-Sen Üyesi olan temsil eden bütün arkadaşlarımızda aynı düşünceler içindedir. Son zamanlar kurulan bir memur sendikası adam kayırmayla, bir takım vaat ve sözlerle insanları sendikaya üye yapıyor. Buda saman alevi gibi gelip geçici olduğunu belli bir süre içerisinde göreceğiz. Türkiye Kamu-Sen olarak 4688 sayılı kanunla Kamu görevlilerini sendikal olma kanunu kazandırdık. Amacımız Grevli Toplu Sözleşmeli, yönetime ve siyasete katılma hakkı olan bir kanun olmaktadır. Bu almak için her türlü yolu kullanacağız. Bunun için söz verenleri de sözlerinde durmaya davet ediyorum. Biz eğitim kolunda faaliyet gösteren bir sendikayız. Türk Eğitim Sen’e Milli Eğitim Bakanlığında çalışan, Kredi Yurtlar kurumunda çalışan ve Üniversitelerimizde çalışan bütün eğitim çalışanları üye olabilmektedir. Bu arkadaşlarımız hepsi bizim için bir değerdir. Kıymettir. Toplu görüşme masasında hiçbir ayrım yapmadan bütün arkadaşların hakkını toplu görüşme masasına taşıyoruz. Hangi arkadaşımızla ilgili bir sorun ortaya çıkarsa onu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Dedi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali BAĞDAT’da kürsüye gelerek katılımcılara teşekkür selamlaması yaptı. Sendika üyeleri tarafından soru cevap bölümü yapıldıktan sonra müzik eşliğinde oyunlar oynanıp halaylar çekildi.
.
Bu yazıda düzeltmeler yapılmıştır. Düzenleyen turgut_reis - 15.01.2010 Saat 01:13