(Soldan sağa)Nazmi DEMİRSU(Boyacı Nazmi)Ahmet YAZIHAN(Tekelci Ahmet),Zeki MÜREN,...,....,
(Soldan sağa üst sıra)Astsubay İbrahim,Kahveci Mustafa YANIK,...,....,...,...,Ahmet DEMİROK,Şoför Mehmet,(en üst sıra)7.kişi tamirci Abdullah (Koca Abdullah)Osman BAŞBUĞ,PTT den emekli Selahattin KIYISIN. Metin MERZİ(İ.Z.)
24 Eylül 1996 da vefat eden Zeki MÜREN'in anısına.
Zeki Müren 1958 yılında Çankırı'da askerlik yaparken,hafta sonları da piyade okulunun gazinosunda konserler vermektedir.Konserler için her hafta sonu uçakla saz ekibi İstanbul'dan Ankara'ya oradan da karayolu ile Çankırı'ya gelir.Bir hafta sonu ekip gelemez.Zor durumda kalan Zeki Müren Şerefin Ahmet'ten, kendisine eşlik etmesini ister.Şerefin Ahmet Çankırı'da o dönemde sazlı sözlü eğlencelierin mimarıdır.Zeki Müren'in bu teklifine çok şaşıran Şerefin Ahmet,"Zeki bey siz sanat güneşi olarak anılan bir insansınız.Biz ise karadüzen müzik yapan insanlarız.Size nasıl çalarız.Bizler nota bilmeyiz." diyerek karşı çıkar.Bu itiraza Zeki Müren,"Ahmet bey siz melodiyi tutturun,ben size uyarım.Merak etmeyin durumu idare ederiz." diyerek karşı itiraz da bulunur.Zeki Müren'in teklifinin ciddi olduğunu anlayan Şerefin Ahmet,büyük sanatçıyı kırmak istemez ve birlikte Piyade Okulu'nun gazinosunda program yaparlar.Progran esnasında Zeki Müren,Şerefin Ahmet'in oğlu Atilla'ya da birkaç solo parça söyletir.O günden sonra Zeki Müren İstanbul'daki saz ekibini arayarak,"Sizler bir daha Çankırı'ya gelmeyin.Burada ben saz ekibimi kurdum.Size ihtiyacım yok." diyerek Çankırı'daki tüm konserlerini Şerefin Ahmet ve ekibiyle yapar.
Teskere alan Zeki Müren Şerefin Ahmet ile vedalaşırken,
"Ahmet Bey Çankırı'dan gidiyorum.Yalnız Atilla'yı da kendimle götüreceğim.Sesi çok güzel, O'nu kısa sürede Türkiye'nin en meşhur sanatçılarından biri yaparım."
Bu konuşma karşısında Şerefin Ahmet, uzun süredir birlikte program yaptıkları ve birbirlerini yakından tanıdıkları Zeki Müren'e, "Atilla'yı verirsem kendine benzetirsin, olmaz." diyerek karşı çıkar.Yalnız bu kez Şerefin Ahmet itirazında inat eder ve Atilla'yı Zeki Müren'le göndermez.İtirazlar karşısında Şerefin Ahmet'i ikna edemeyeceğini anlayan Zeki Müren,adres ve telefonlarını bırakarak,"Çankırı'dan çok güzel duygularla ayrılıyorum.Burası çok samimi ve sıcak bir yer.Ne zaman İstanbul'a gelirseniz,mutlaka uğrayın.Bu günleri birlikte yadederiz."
Bu konuşma Şerefin Ahmet ve ekibinin Zeki Müren'le son konuşmasıdır.
Zeki Müren'in Çankırı'da bulunduğu süre içinde halkla sıcak ilişkiler kurduğu,her fırsatta Çankırı düğünleri,eğlenceleri ve yaran gecelerine katıldığı,hem eğlendiği hem de insanları eğlendirdiği bilinmektedir.(Çankırı cezaevinde de konserler verdiğini büyüklerimden işittim.İ.Z.)
Fotoğrafta Zeki Müren,sıkça birlikte olduğu Boyacı Nazmi ve Çankırılılarla görülmektedir.
Şerefin Ahmet'in saz ekibi şu isimlerden oluşmaktadır.Keman Şerefin Ahmet-Adnan Timurel,cümbüş Teksaz Zeki(Zeki Babadağ),ud Mehrican İsmail(İsmail Eröktem)darbuka Kabak Ahmet(Ahmet Keyifli)
(Aydın Demiröz'ün Fotoğraflarla Çankırı albümünden)
Yukardaki Şerefin Ahmet ve Zeki Müren arasında geçen konuşmalar; Çankırılı'nın ne kadar "DÜRÜST" ve de "TOK SÖZLÜ" olduğunun göstergesidir.
Taksici Hacı Atilla Timurel Ağabeyime Saygılarımla.
İbrahim Zencirci
Meraklısına not:
1-Hacı Atilla Timurel belediye binasının karşısındaki birlik takside taksicilik yapmaktadır.(Son gidişimde Lütfü Tarhanacı emekli olduğunu söyledi.)
2-Zeki Müren tüm mal varlığını, Mehmetçik Vakfına ve Eğitim Vakfına bağışlamıştır.
Düzenleyen - izencirci on 23/09/2005 13:37:22
Düzenleyen - izencirci on 23/09/2005 16:38:15