Yazan |
Konu  |
|
Ahmet GÜLŞEN
Yönetici

Kayseri
642 Cevap
|
Gönderim - 30/08/2005 : 14:52:59
Kampanyaya Davet Ediyorum Müze, Taş Mektebe taşınmalıdır. Şehrin kültür ve tarih birikimine odaklanmış olan sitemizde uzun zamandır Çankırı müzesinin ikinci katta olmasının sakıncaları ve acilen giriş katta ve gezilebilir rahatlıkta bir yere taşınması dile getirilmektedir. Hatta üzerinde herkesin hemfikir olduğu bu konu tartışma götürmez bir gerçek olarak artık algılanmış durumdadır. Bu forumu toplumsal bilinci diri tutmak ve kamuoyu oluşturmak için açıyorum. Amacımız Şehrin ve ülkenin idaresinde söz sahibi olanların bu konuda bir adım atmasını sağlamaktır.
Bir öneri ortaya koyarak ilgili kurumların bir adım atmasını bekliyoruz: Çankırı Müzesi ikinci kat bir daireden çıkartılıp, kendisi de tarihi bir yapı olan Taş Mektebe taşınmalıdır. Girişi de okul bahçesinden değil İmarete çıkan caddeye bakan sütunlu kapıdan yapılmalıdır. Ayrıca Müze yeni ekipmanlarla donatılarak ziyaret edenlerin farklı boyutlarda bilgi edinmesi temin edilmelidir. Biraz daha açayım, müzede interaktif bir bölüm olmalı bilgisayarlar, projeksiyon cihazları ile vs. Çankırı belgeselleri, müzikleri dinlenebilmeli, ilçe ve köylerimizin tabii zenginlikleri görsel olarak ziyaretçiye istedi anda sunulmalıdır. İleriki etapta tüm sergilenen materyal digital ortamda her yerden ulaşılabilir hale gelmelidir. Hepsinden öte Müze Taş Mektebe taşınmalı, ayağımızın altında ulaşımı mümkün hale gelmelidir. Özellikle dini bayramlarda ve pazar günleri açık tutulmalıdır. Şimdi bir sivil insiyatif başlatmak gayesiyle ilgililere tepkimizi ulaştırmamız gerekiyor. Bunun için de web sayfamızın formatı ve işlevi gereği e-mail olarak bir propaganda başlatmak istiyorum. Aşağıda ilgili birimlere yönelik hazırlanmış e-mail şablonları bulunmaktadır. Bu sivil eylemde katkı sağlamak isteyen üyelerimiz gönder tuşuna basarak şehrin bir ferdi olarak talebini iletmiş olacaktır. Umarız yetkililerin dikkatini çeker ve sonuç elde ederiz. Kampanya Nasıl Yürüyecek Kültür Bakanlığına taleplerimizi iki yolla ileteceğiz. 1- Lütfen e-posta formunda isim/soyisim ve e-posta bilgilerinizi yazarak kampanyaya e-mail yoluyla katılın. E-fosta gönder 2- Lütfen ilgili forumda cevap/yorum kutusuna "Ben de müzemi istiyorum" yazarak imza koyun. Bu forum yeterli imzaya ulaşıldığı taktirde yazılı çıktı alınmak suretiyle ile ilgili makamlara dilekçe olarak sunulacaktır. Kampanya bilgilerini okuyun, imza atın.
Kültür Bakanlığının Cevabı
Çankırı Valiliğinin Cevabı Ahmet GÜLŞEN
|
Ahmet GÜLŞEN
Yönetici

Kayseri
642 Cevap
|
Gönderim - 02/09/2005 : 17:09:32
İmza kampanyasında aşağıdaki metin ilgili makamlara otomatik olarak gönderilmektedir yapmanız gereken sadece imza formunda isim ve e-posta adresinizi yazmak ve gönder tuşuna basmaktır. Talebiniz Kültür bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne iletilecek olup, ayrıca Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne, Milletvekillerimize, Çankırı Valiliğine, İl Kültür Müdürlüğüne bilgi olarak iletilecektir. Talep dilekçesini kaleme alan Kültür Müdürü sayın Karatatar'a teşekkür ederiz. alıntı: KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) Sayın Yetkili,
Ülkemizin pek çok yöresine yaptığımız gezilerde Bakanlığınıza bağlı müzelerin, müstakil bahçeli ve tarihi binalarda; oldukça modern şartlarda hizmet verdiği görülmüş olup onlarca medeniyete ev sahipliği yapan güzel ülkemiz adına gurur duyulmuştur. Çankırı il merkezinde bulunan müze kurulduğu yıllardan beri 100.Yıl Kültür Merkezinin ikinci katında yer almakta ve oldukça ilkel şartlarda bulunmaktadır. Genelde kültürel değerlere, özelde ise Çankırı’ya duyarlı bir vatandaş olarak Çankırı Müzesinin mevcut durumu bizleri rahatsız etmekte, müze çalışanlarının da mevcut durumdan mutlu olmadıkları gözlemlenmektedir. Öğrenildiği kadarıyla Çankırı Müzesi koleksiyonunda yaklaşık 15 bin sikke ile 3 bin arkeolojik ve etnografik eserin yanı sıra on yıldır sürdürülen kazılardan elde edilen 7-8 milyon yıllık 1500 civarında fosil bulunmaktadır. Turizm hareketlerindeki kültürel değer etkinliğinin gittikçe arttığı günümüzde, ikinci katta bulunan Çankırı Müzesinin ilin gelişiminde bir kırılma noktası oluşturduğu düşünülmekte ve çözüm olarak da halen Güzel sanatlar Lisesi olarak hizmet vermekte olan Osmanlı Eseri olan Taş Mektep’in müze olarak kullanılması önerilmektedir. İki katlı, bahçeli ve müstakil olan Taş Mektep müzeye dönüştürülüp çağdaş bir teşhir ve tanzim yapıldığı takdirde ilin tanıtımının yanı sıra modernleşmesine ve gelişimine olumlu katkıları olacaktır. Bu çalışmalar konusunda olumlu adımlar atacağınızı ümit ediyorum. Saygılarımla,
Ahmet GÜLŞEN
 |
captanblack
Çankırı Gönüllüsü

ankara
108 Cevap
|
Gönderim - 02/09/2005 : 19:54:53
Güzel bir kampanya bende gönderdim . Her mesaj gönderen burayada not geçerse iyi olmaz mı ?Ben de Müzemi İstiyorum Cengizhan Savul
 |
Ahmet GÜLŞEN
Yönetici

Kayseri
642 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 09:20:24
Evet haklısınız. Alt alta imza atar gibi "Ben de müzemi istiyorum." şeklinde not yazalım. Bir şekilde Bakanlığın mail kutusuna bazı mailleriz (teknik olarak) ulaşmazsa, yada görevli silerse bizler son olarak bu başlıktaki mesajı altında imzalarla (yani "Ben de müzemi istiyorum." şeklindeki cevaplarla) ilgili makama yazılı çıktı almak suretiyle göndeririz. Hatta bu usül daha etkin ve verimli de olabilir. Ben de müzemi istiyorum.
Ahmet GÜLŞEN
 |
izencirci
Yetkili Üye

Izmir
301 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 10:10:00
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)BEN DE MÜZEMİ İSTİYORUM...! İbrahim Zencirci
 |
Recep Gülşen
Yönetici

Konya
76 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 10:26:21
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)BEN DE MÜZEMİ İSTİYORUM...! Recep Gülşen
 |
AHMET LAFCI
Yetkili Üye

İSTANBUL
40 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 10:40:12
LTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)BEN DE MÜZEMİ İSTİYORUM...! AHMETLAFCI Düzenleyen - AHMET LAFCI on 03/09/2005 10:41:40 *lafcı*
 |
AB Dereli
Yetkili Üye

ÇANKIRI
95 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 10:49:06
MÜZE TAŞ MEKTEBE YAKIŞIR... BEN DE MÜZEMİ (TAŞ MEKTEP'TE) İSTİYORUM...
SAYGI VE SEVGİLERİMLE, ALİ BÜLENT DERELİ ILGAZ....
 |
canbazoğlu
Yetkili Üye

Bilecik
41 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 11:46:45
EVET SAYIN GÜLŞEN OLUMLU VE YERİNDE BİR GÖRÜŞ FAYDALI OLACAGI İNANCINDAYIM KAMPANYAYA BENDE KATILIYORUM.BENDE MÜZEMİ İSTİYORUM ALİ CANBAZ
 |
derelli
Yetkili Üye

ANKARA
201 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 11:53:43
İLİMİZE MÜSTAKİL BİR MÜZE KAZANDIRILMASINI İSTİYORUM. TARİHİ YAPISINI DA KORUMA ADINA TAŞMEKTEBİN MÜZEYE ÇEVRİLMESİ İDEALDİR. MÜZEMİ İSTİYORUM
 |
Fazlı
Cansati.Org Denetçisi

İSTANBUL
52 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 12:14:55
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) BEN DE MÜZEMİ İSTİYORUM...!Düzenleyen - Fazlı on 03/09/2005 12:16:37 Fazlı BOZ
 |
Recep Cirik
Yetkili Üye

Gent
373 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 12:29:24
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) MÜZEMİ İSTİYORUM
 |
Sefer Toruk
Çankırı Gönüllüsü

ankara
154 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 13:26:28
Bu çok yerinde ve doğru kampanyaya daha çok hemşerimiz katılmalı.Lütfen bu sayfaya bakmakla yetinmeyiniz.Hem Bakanlığa mail atarak , hem buraya yazarak dayanışma çemberimizi büyütelim. MÜZEMİ İSTİYORUM!(daco)Sefer TORUK
 |
yksl18
Yetkili Üye

Çankırı
72 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 13:31:24
UYGUN BİR UYGULAMA OLUR.KATILIYOR VE DESTEKLİYORUM.Düzenleyen - yksl18 on 03/09/2005 13:32:10 Yüksel ARSLAN
 |
makav
Çankırı Gönüllüsü

202 Cevap
|
Gönderim - 03/09/2005 : 23:20:35
Kampanyaya bende katılıyorum.Ancak site ile ilgili bir tespitim olacak.Böyle hepimizin katılacağı bir gündem varken bir bakıyorum ikincil bir konu manşete çıkıyor.Ses getirecek işlerde aynı noktaya odaklanmalıyız.(tabi şahsi görüşüm katılmayana saygılıyım)
 |
hasan
Çankırı Gönüllüsü

çankırı-ankara
299 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 12:54:08
2. Katta müze olmaz. Taş mektebe taşınması fikir sitemizde daha öncede gündeme gelmiştir ve doğru olanıda budur zaten. BEN DE Müzemi İSTİYORUM !!
Hasan BAKIR
 |
korgun
Çankırı Gönüllüsü

231 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 13:46:51
Müzemiz artık daha fazla geciktirilmeden Taş Mektebe taşınmalıdır. Bina bütünlüğü açısından ve müze donanımı için gerekli mekan hacminin yanı sıra tarihi misyon ve ruhuna da uygun olarak TAŞ MEKTEP ÇANKIRI MÜZESİNE dönüştürülmelidir. Güçlü bir online sivil toplum örgütü olan CANSAATi'nin önerisinin dikkate alınarak , Müzemizin Taş Mektepe taşınması için gereğini İlgililerden rica ediyorum.
 |
husnuekizceli
Yetkili Üye

DENİZLİ
180 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 17:06:00
Ben de Müzemi İstiyorum
 |
fikreti
Üye
Ankara
1 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 17:17:10
Ben de muzemi istiyorum!!! Bir kentin insanlari devletten daha guzel ne isteyebilir ki? Kultur Bakanligi bir kente daha guzel ne verebilirki? Ben muzemi istiyorum, hemen simdi!Fikret ISIK 0312 276 98 77 0532 565 60 93 YEDİİKLİM YAYINCILIK MSN: ifikret@hotmail.com
 |
ayyildiz
Çankırı Gönüllüsü

ankara
129 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 18:38:04
Müzemiz taş Mektebimize çok yakışacaktır. Siz yetkililerde eminiz buna hayır demiyecektir. Verin müzemizi alın alkışlarımızı !Şaban AYDIN
 |
Van Basten
Yorumcu

KIRIKKALE
52 Cevap
|
Gönderim - 04/09/2005 : 20:31:48
MÜZEMİ İSTİYORUM .S.G
 |
milan
Yorumcu

ankara
85 Cevap
|
Gönderim - 05/09/2005 : 10:40:46
Sayın Ahmet Gülşen'in kaleme aldığı yazının her satırına katılırım. 2. Kata çıkarmayı becerdiğimiz (!) müzemizin Taş Mektebe taşınmasını istiyorum. Saygılarımla.
 |
aliyildirim
Yetkili Üye

NİĞDE
185 Cevap
|
Gönderim - 05/09/2005 : 17:08:39
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) BEN DE MÜZEMİ İSTİYORUM...!Düzenleyen - ALİ YILDIRIM on 05/09/2005 17:08:58 civiky@hotmail.com YILDIZHAN YARAN EKİPİ
 |
EnnE
Okur
çankırı
14 Cevap
|
Gönderim - 05/09/2005 : 17:33:54
Merhabalar Müzenin taş mektepte olması çok güzel olur yerli turistin bayağı ilgisini çeker en azından Çankırı halkı kendi müzesini ziyaret eder...engin şahin enne007@mynet.com
 |
kanibey
Yetkili Üye

çankırı
74 Cevap
|
Gönderim - 06/09/2005 : 11:37:57
Çankırı müzesi elbette kendisi de tarihi bir eser olan Taş Mektebe daha çok yakışır. Hem de geniş bir kullanım alanına kavuşmuş olur. Bugünkü garabet durumdan da kurtulmuş olur. Zaten başta büyük şehirlerimiz olmak üzere hemen her şehrimizin müzeleri daha çok tarihi binalardadır. Çankırı ve ilçelerinin kültürel değerlerinin böyle bir binayı dolduracak kadar zengin olduğuna hiç şüphe yoktur. Şehrin tarininin, kültürünün aynası olan, yeni nesillere geçmişini en canlı şekilde öğreten müze kavramının sitede yer alması ve bunun canı gönülden desteklenmesine çok sevindim. Tarihi çok eski çağlara dayanan,her yönüyle hala tam anlamıyla araştırılmamış illerimizin başında gelen Çankırımıza böyle bir müze çok yakışır. Müzede ilçelerimize ayrı bölümler ayrılması ve etnografik eserlere de gerektiği kadar yer ayrılması ziyaretçi sayısını daha da artırır diye düşünüyorum. Ahmet Bey, günlük gelir geçer konulardan biraz olsun kalıcı ve işe yarar konulara bizlerin dikkatini çekğiniz için size teşekkür ederim. inşallah bu kampanyanız amacına ulaşır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne, Çankırı müzesinin TAŞ MEKTEP'e taşınmasını istiyorum. osman çiğdem
 |
hasanduran26
Üye
tokat
2 Cevap
|
Gönderim - 09/09/2005 : 20:37:06
bende bi çankırı sevdalısı olarak müzemi istiyorum.ve müzemizin taş mektebe taşınmasını istiyorum.
 |
heaven
Okur
Bolu
6 Cevap
|
Gönderim - 15/09/2005 : 06:23:14
Bende müzemi layık olduğu yerde görmek istiyorum.Ayşe ÇAKIROĞLU
 |
berrak
Okur
ankara
16 Cevap
|
Gönderim - 15/09/2005 : 13:11:27
Bende İlgililerden müzemi istiyorum.
 |
Belediye Basın
Yetkili Üye
Çankırı
24 Cevap
|
Gönderim - 15/09/2005 : 16:05:21
Biz de Müzemizi İstiyoruz
 |
turgut_reis
Yetkili Üye

ÇANKIRI
223 Cevap
|
Gönderim - 15/09/2005 : 17:55:42
KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞINA Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) ANKARAÇankırı İline ait tarihi eserlerin sergilendi Çankırı Müzesi sanırım hiç bir ilde olmadığı halde Kültür Müdürlüğü 3. katta hizmet vermektedir. Çankırı ilimizde birçok tarihi bina olduğu halde neden acaba 3. katta hizmet vermekte ısrar edilmektedir. Çankırı Müzesinin ilimizde bulunan tarihi binalardan birisine (Taş mektep yada Adli binası) taşınması için gereğinin yapılmasını arz ederim. MÜZEMİ İSTİYORUMMM... Çayırpınar''lı
 |
zeynep dinç
Yetkili Üye
çankırı
19 Cevap
|
Gönderim - 15/09/2005 : 20:04:33
Bu kampanyayı destekliyorum.Ben de müzemi istiyorum. Zeynep DinçZeynep DİNÇ
 |
cenk
Yorumcu

istanbul
48 Cevap
|
Gönderim - 16/09/2005 : 08:48:32
KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü) ANKARA İlimizde mecut müzemiz dünyanın tek 2. katta bulunma özelliğiyle duyanları güldürmektedir. Müzemizin TAşmektebe taşınması için gereğini arz ederim.
BENDE MÜZEMİ İSTİYORUM.
 |
isa cicek
Yetkili Üye

Ankara
120 Cevap
|
Gönderim - 16/09/2005 : 09:02:56
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)BENDE MÜZEMİ İSTİYORUM. İSA ÇİÇEK
 |
İbrahim AKYOL
Yetkili Üye

Çankırı
63 Cevap
|
Gönderim - 20/09/2005 : 11:07:18
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA (Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)Ben de müzemi istiyorum. Müzeye yeni uzman elemanlar da istiyorum. İbrahim AKYOL / ÇANKIRI
 |
Fatih Bayram
Yetkili Üye

Çankırı / Orta
311 Cevap
|
Gönderim - 26/09/2005 : 11:14:20
Elbette ben de müzemi istiyorum..._________________________ Herşey Çankırı İçin...
 |
ozanyazar
Yetkili Üye

Ankara
81 Cevap
|
Gönderim - 28/09/2005 : 09:51:09
Ben de Müzemi İstiyorum(Kendince)SAiR-YAZAR huzur.sehri.com Ahmet Ünal ÇAM KOSE YAZILARI

|
Ali Karaabali
Yetkili Üye

Istanbul
209 Cevap
|
Gönderim - 29/09/2005 : 14:04:44
BEn bu konuyu 1 sene önce Ahmet Beyle uzun Uzun Konuşmuştuk.Biz Adliye Binasını Müze olarak düşünmüştük. BEN ÇANKIRI MÜZESİNİ İSTİYORUMİst.Kültür Üni. akaraabali@hotmail.com Ali Karaabali ÇANKIRI-KORGUN/DİKENLİ KOYU www.dikenlikoyu.com
 |
captanblack
Çankırı Gönüllüsü

ankara
108 Cevap
|
Gönderim - 02/10/2005 : 01:45:03
Burada görüş bildirerek Çankırı Müzesinin taşınmasını isteyen herkes görevini yaptı.Benim tuhafıma giden Çankırı'da Allahaşkına Çankırı yararını kollayan hiçmi dernek yok ? En azından sendika şubesidemi yok? Çokmu zor 2 satır yazılı destek vermek! Yoksa önünüzdeki bilgisayarların akvaryum filan olduğunumu sanıyorsunuz ey uyuyan bürokratlar!Cengizhan Savul
 |
b_ayhan
Yetkili Üye

Ankara
143 Cevap
|
Gönderim - 02/10/2005 : 12:09:20
ÇANKIRI MÜZESİ Mevcut müzeyi gezipte bu kampanyaya katılmayacak hiç bir Çankırı lının olamayacağını düşünüyor ve MÜZEMİ İSTİYORUM kampanyasına tüm Çankırılıların destek vermesini bekliyorum.Bahattin AYHAN
 |
sezen
Yetkili Üye

102 Cevap
|
Gönderim - 04/10/2005 : 15:25:52
elimizden alınan birçok manevi degerlerin yanında birde müzemizin gitmesini istemiyorum. uzaktayım ama memleketime gittiğimde müzemi görmek istiyorum
 |
izzet
Üye
istanbul
1 Cevap
|
Gönderim - 11/10/2005 : 20:46:51
MÜZEMİ İSTİYORUM kanpanyasına canı gönülden bende katılıyorum
 |
hacar
Üye
İstanbul