SENDİKAMIZ ÜYELERİNE BİLGİSAYAR KAMPANYASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
EĞİTİM ÇALIŞANLARINA, BAKANLIĞIN VERDİĞİ BİLGİSAYARLARIN ÖZELLİKLERİYLE AYNI VEYA DAHA YÜKSEK ÖZELLİKLERDEKİ BİLGİSAYARLARI DAHA FAZLA SEÇENEKLE, DAHA UCUZA SAĞLAMAK İÇİN KAMPANYA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI… Milli Eğitim Bakanlığının kampanya dahilinde vereceği bilgisayarlar, halen bir çok soru netliğe kavuşmamakla beraber açıklandı. Bu bilgisayarların eğitimcilere ulaşmadan önce özelliklerinde bir kısıntıya veya parçalarında her hangi bir değişiklik yapılmayacağı garantisi de açıklamada görülmemektedir. Özellikleri konusunda netlik olmayan bu diz üstü bilgisayarların piyasa fiyatlarından daha yükseğe mal olacağı ortaya çıktı.
Açıklanan fiyatlara göre Satellite model bilgisayarların en kısa vadede en ucuz seçeneği, banka faiziyle birlikte 1225 USD, uzun vadede 1671 USD olduğu görülmektedir. Ayrıca Vakıf Bank tan kredi kullanılması sonucu kredi masraflarının (dosya, sigorta vb giderler) eğitimciye yükleneceği tahmin edilmektedir.
Esası ve özü Türk Eğitim-Sen’e ait olan bu projenin, eğitimcilerin aleyhine döndürülmesi ve heder edilmesi ancak bu kadar başarılabilirdi ve maalesef bakanlık tarafından bu başarıldı.
Türk Eğitim-Sen olarak bu işin eğitim çalışanlarının menfaatine olarak nasıl yapılacağını göstermek istiyoruz.
Bu bağlamda sendikamızla anlaşarak bilgisayar kampanyasında yer almak isteyen bilgisayar firmaları sendikamıza çeşitli cazip tekliflerle gelmekteler ve bunlarla üyelerimizin menfaati doğrultusunda görüşmelerimiz sürmektedir.
KAMPANYAMIZDAN KİMLER FAYDALANACAK
Bu kampanyamızdan yalnızca TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYELERİ ve Henüz sendikamıza üye olmamış eğitim çalışanları ise, 03 Mayıs 2005 tarihine kadar üye olmaları ve Mayıs 2005 maaş bordrolarından sendika aidat kesintisinin yapılması halinde bu kampanyamızdan faydalanabilecek ve daha sonra üye olacaklara göre öncelik tanınacaktır.
KAMPANYAMIZIN ŞEKLİ NASIL OLACAK
Kampanyamızda hem dizüstü bilgisayar, hem de masa üstü bilgisayar seçeneği olması düşünülmektedir. İsteyen üyelerimiz taksitli, isteyen üyelerimize peşin ödeme seçenekleri sağlamaya çalışacağız. Eğitim çalışanlarının parası hiçbir yere peşkeş çekilmeyecektir. Bu çerçevede talep tespiti için üyelerimize bir form doldurtacağız. KAMPANYANIN YAPILIP YAPILMAMASINA VE ŞEKLİNE üyelerimiz karar verecektir. Bu çalışmayla ne kadar üyemizin masa üstü veya diz üstü bilgisayar talep ettiği tespit edilecek, ne kadar üyemizin taksitli ödemeyi talep ettiği, ne kadarının peşin ödemeyi talep ettiği ortaya çıkacak ve pazarlıklar buna göre yapılacaktır. Bu işlem bittikten sonra gelen taleplere göre kampanyanın şekli, takvimi ve fiyatları belli olacaktır. Konuyla ilgili bütün gelişmelerden üyelerimiz bilgilendirilecektir.
Düzenleyen - ÇANKIRI TÜRK EĞİTİM-SEN on 13/04/2005 09:38:51
Düzenleyen - ÇANKIRI TÜRK EĞİTİM-SEN on 13/04/2005 09:40:13
ÇANKIRI TÜRK EĞİTİM-SEN