Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu
Kamu Çalışanları Sendikası
ÇANKIRI ŞUBESİ
ÖĞRETMEN EVLERİNDEKİ HAKSIZ UYGULAMALARA
MÜDAHALEMİZ SONUÇ VERDİ.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak, öğretmen evlerinde eğitim çalışanlarını mağdur eden bir takım hukuksuz uygulamalara son verilmesi konusundaki, Milli Eğitim Bakanlığına yazdığımız 08.03.2005 tarih ve GMT2005.050/485 sayılı dilekçe sonuç verdi.
MEB Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının B.08.ÖSD.0.0.27.07.00.2005/1404 sayılı cevabi yazısında Öğretmen Evleri Yönetmeliğinin 33.maddesinin Danıştay 5. Dairesince iptal edildiğinden, Danıştay kararını takiben, personel ve öğretmenlerimizin maaşlarından aidat kesilmesi uygulamasına son verildiğini bildirdi.
Öğretmen evlerinden, yönetmelik gereğince zaten doğal üye olan bütün eğitim çalışanlarının istifade edebileceğini belirten bakanlık, Valilik personelleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri personelinin faydalandığı gibi, Öğretmen evlerinden bütün eğitim çalışanlarının %50 indirimle yemek yemesi ile ilgili isteğimizin İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına bildirildiğini belirtti.
Ayrıca Öğretmen evlerinin sadece eğitim çalışanlarına hizmet vermesi konusundaki ısrarlı mücadelemiz de sürmektedir.
TÜRK EĞİTİM-SEN ÇANKIRI ŞUBESİ YÖNETİM KURULU
ÇANKIRI TÜRK EĞİTİM-SEN